zaterdag

HOORT DE SPAARNDAMMERBUURT ER OOK BIJ?

Jazeker, ook de Spaarndammerbuurt maakt deel uit van stadsdeel Westerpark. Aangezien deze buurt alleen maar in het nieuws komt met massaverkrachtingen, is het te verwachten dat het stadsdeel straks met een nieuwe naam voor deze wijk zal komen. Net zoals ze probeerde de naam Staatsliedenbuurt te vervangen door Fannio Schultenbuurt. Dat zou naar zeggen goed geslaagd zijn onder ambtenaren die elders wonen maar hier werken.

vrijdag

Inbox:

Nou, kom ik er eindelijk eens tussen! Want de Spaarndammerbuurt wordt helemaal nergens genoemd! Of de Spaarndammerstraat. Een gevaar voor je leven! Een stukje snelweg van niets! Even oversteken naar de bibliotheek is al haast je leven riskeren!
Terwijl Beatrix wel uitrukt om de eerste de beste stoep ophoging te onthullen!

Mevr. G.D. Magherb
Via de inbox:


Regelmatig ontvangen wij klachten over de bereikbaarheid van deze site. Ten overvloede zou ik willen attanderen dat U de boodschap of mededeling ook via Dr.D of Mokum TV gepost kan worden. De redactie kan U garanderen dat er met aandacht en begrip zal worden gehandeld!

Maak dus gebruik van Uw internetverbinding. Lanceer Uw mening. Hoe afwijkend ook!

Of:
fotografeer Uw favoriete raadslid!
Met als 1e prijs: Gratis plassen in het park!
MEIDEN MET LULLEN ASSISTEREN ANNE MARIE HOOGLAND IN TOMBOLA
De door stadsdeelbureau SVP-Kunst georganiseerde stadsdeeldag Kijk op den Wijck kiest dit jaar voor Moderne Grote Stadskultuur. Kultuur met een extra fors uitgevallen hoofdletter K. Zelfs tegenover de Centrale Stad staat stadsdeel Westerpark haar mannetje!

Het beloofd in artistiek opzicht niet alleen voor liefhebbers van pikanterie en scharrelkunst in fietsenstallingen of tunneltjes een geslaagde manifestatie te worden. Zeker nu stadsdeelbureau SVP-Kunst na maanden onderhandelen er in is geslaagd het internationaal bekende travestieten-gezelschap Chicks with Dicks te contracteren. Deze 'Meiden met Lullen' zijn gevraagd om op te treden in de sjiekste tent van Kijk Op De Wijk. Daarnaast zullen ze op charmante wijze stadsdeelburgemeesteres Anne Marie Hoogheid assisteren tijdens het hoogtepunt van de stadsdeeldag: de prijsuitreiking van de tombola!

Overigens is hier een waarschuwing op z'n plaats. Internetgebruikers die naar Chicks with dicks zoeken op internet dienen te weten dat de site www.chicks-with-dicks.info NIET de homesite van het gezelschap dat op de stadsdeeldag mevrouw Hoogheid zal assisteren. De stadsdeel-chicks-with-dicks hebben niets te maken met virtuele 'hardcore sex and much more' met 'Hot Tranny Hardcore Transsexuals, Transvestites and Transgenders Action'.

Onze Dicks zitten op http://www.chickswithdicks.nl en brengen onder leiding van leading lady Coco Coquette beschaafd en bij een stadsdeeldag passende glitter en glamour. Waaronder een de tapdans op klompen! Coco is buiten de travestieten-scene ook bekend vanwege haar rol in de reclamespot voor Venco-drop

donderdag

E-NIEUWS OVER WESTERPARKLOG
via FTP-server Blog WestSide

Online stadsdelen
De virtuele deuren van de Amsterdamse stadsdelen staan wagenwijd open. De baasjes en bazinnetjes op de stadsdeelkantoren, een overzicht van openingstijden, de actuele sluitingen, de veiligheidplannen die elk stadsdeel ontwikkeld, de bereikbaarheid…eigenlijk is alles er wel te vinden, behalve dan natuurlijk de real experience. Daarvoor moet de bezoeker toch even naar een raads- of commissievergadering.

Amsterdam telt zoals bekend 15 stadsdelen. Die samen heel wat af vergaderen. Al die vergaderingen trekken jaarlijks gemiddeld vijftig bezoekers per stadsdeel.
.
Eigenlijk fungeren de sites van de Amsterdamse stadsdelen als online lekkermakertjes. Ze laten de potentiële politiek geinteresseerden het water in de mond lopen voor het échte hoofdgerecht: het daadwerkelijke bezetten van een stadsdeelraadszetel.

Het gemiddelde niveau van de sites is zowel qua vormgeving als informatiepeil min of meer een afspiegeling van het bestuursniveau. Niet al te hoog dus. Dat mag je van stadsdelen ook niet verwachten.

Uitzonderingen zijn wat dit betreft de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark. Hoewel laatste stadsdeel intern met gigantische communicatieproblemen kampt, verloopt de communicatie van de burgers daar op rolletjes. In stadsdeel Westerpark hebben ze namelijk de beste buurtkrant van Amsterdam. En samen met De Baarsjes delen ze een van de bestbezochte weblogs van Nederland: http://westerpark.blogspot.com/

Copyright E-Nieuws | 26072002
via e-mail:
STADSDELEN ZORGEN VOOR STROPERIGHEID EN BUREAUCRATIE

Eindelijk een plaats waar de burger zijn mening kan geven zonder dat er stadsdeelcensuur aan te pas komt. Een net bekend geworden eigen (!) onderzoek van de gemeeente Amsterdam toont aan dat de stadsdelen alleen maar tot "stroperigheid en bureaucratie" hebben geleid. Alleen de loketten van de burgerlijke stand functioenren nog redelijk goed. Ik wil dus geen fusies van stadsdelen, maar ik ben wel een groot voorstander van opheffing van al die koninkrijkjes. Te beginnen met de twee zwaksten: De Baarsjes en Westerpark. Al snel gevolgd door Oud-West en Bos en Lommer. Maak van die stadsdelen maar gewoon goed verzorgde serviceloketten waar de burger terecht kan voor zijn paspoort en aanverwante artikelen. Ik wordt liever geregeerd door een echte gemeenteraad i.p.v. politieke amateurs. Maar dan moeten de huidige Amsterdamse gemeenteraadsleden ook beter de best doen.
Dus dames en heren: de grote opheffing kan beginnen. Dat levert heel wat geld op!!!
Ger Krijns
Via e-mail:

Geachte webloggers.

Weet iemand hoe die gele bagger, die ik heb opgelopen in het westerpark, uit de kleding kan worden gewassen? Zelfs ossegal werkt niet! En om mijn kleren nu in de bak van Rhesa te dumpen vind ik zonde.

Leontine Niedermeyer (hondenbezitster)


red.: Uw tips en reacties kunt U bij het emailadres achterlaten.
WEBLOG VANMIDDAG BIJ AMSTERDAM FM

PRESSRELEASE: René Zwaap en Mohamed el-Fers worden vanmiddag rond kwart voor twee geinterviewd door Amsterdam FM over de WestSide weblog, die in nog geen week uitgroeide tot de meest bezochte site in Amsterdam. De radiozender Amsterdam FM is te vinden op FM 88.1 op de kabel en 106.8 in de ether.

woensdag

DANK VOOR DE VELE AARDIGE REACTIES

Wie had kunnen denken dat deze Weblog zo'n sucksess zou zijn. Dank voor alle felicitaties. Vandaag staat deze weblog op de voorpagina van het Amsterdams Stadsblad en konden we onze 10.000 ste bezoeker tellen! Dit is natuurlijk mede te danken aan alle publiciteit, dat begon met die uitzending van Radio Noord Holland en vervolgens werd overgenomen door tal van andere media. Uit de vele emails blijkt dat er grote onvrede bestaat over de internetactiviteiten die door de hiertoe bevoegde stadsdeelinstanties met onze belastingcenten worden ontwikkeld. Zoals blijkt uit het bericht van Anton Salm. Gelukkig hebben we het stadsdeel helemaal niet nodig om de burger te informeren over wat ze in de achterkamertjes van het stadsdeelkantoor bekokstoven. Dat bewijst de WestSide weblog!
WestSide-touring

Eindelijk een Westerparkinitiatief op het web wat een succes lijkt te worden. Gefeliciteerd! Ik heb ook al een paar keer geprobeerd mijn oproep te versturen naar de Westerstaatsmansite. Helaas, maar niet tot mijn grote verwondering, zonder effect. Mijn stukken zijn daar niet geplaatst. Waarschijnlijk omdat de informatiestromen voor deze sociaal zwakkere buurt worden gecontroleerd door de afdeling voorlichting centraal of Westerpark.
Maar dan nu de echte vrije WestSide Weblog - ook voor het zuidelijke (voorheen Baarsjes-)deel van dit voormalige Amsterdamse gebied.
Mijn Oproep: als voormalig reisleider en touroperator in Alfaristan en tegenwoordig zelfstandig adviseur sta ik steden en dorpen terzijde bij hun plannen om het toerisme te ontwikkelen. Ook voor Westerpark/De Baarsjes zie ik grote mogelijkheden: ik noem hier alleen maar de vermaarde StadsdeelWoonark in het westelijke marktkanaal bij de centrale markthallen of de ouderwetse kraaknostalgische sfeer van Zaal 100 in de Wittenstraat. In de vrije tijdssector wordt al tijden opgewonden gefluisterd over de architectonische modernistische hoogstandjes, zoals de pyramideflats aan de Van Galenstraat (In de Voetsporen van de Maya's) en de gedurfde uitbouw van de voormalige stadsdeelburelen door VanderPoll-architecten. Naast de al succesvolle ArtWalk is er zeker ruimte voor een SightWalk WestSide (inclusief South) als eerste stap voor een voorspoedige toeristische ontwikkeling. Op 20 augustus geef ik in het sfeervolle ArtHotelTulip aan de Spaarndammerdijk 302 een presentatie onder de titel 'Kansen en bedreigingen voor Toerisme binnen de Ring' (aanvang 19.30 uur). De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Anton Salm

dinsdag

Via e-mail:

Amsterdam 23-7-02

Ten eerste de opmerking dat ik dit een geweldig initiatief vind ten goede van burgers. Bravo!
Mijn probleem, of waar ik mee zit, is dit; ik volg de de ontwikkelingen op de voet. Uit betrokkenheid met mijn leefomgeving. Vooral westerstaatsman.nl Maar Uw probleem van de maand is mij een doorn in het oog. Dan wijs ik naar april.
'Het probleem van de maand April 2002'

"Overlast van rondhangende jongeren
In overleggen tussen bewoners van de Westerstaatsman, buurtbeheer, politie en het stadsdeel wordt door bewoners aangegeven dat zij last hebben van rondhangende jongeren. Deze jongeren intimideren, gebruiken drugs, of geven gewoon een gevoel van onveiligheid.

Als u wilt reageren op dit probleem, klik dan hierErg makkelijk de overheid de schuld te geven, iedereen heeft zelf verantwoording af te leggen voor het eigen gedrag en dus ook voor het veroorzaken van overlast. Ron de Beer (5/4/2002)."

Nu ben ik niet zo handig met computers maar dit stond er ongeveer. Welk een onzin! Moeten onze jongeren soms tot hun trouwen op driewielers met een fopspeen in hun mond blijven rondrijden? Voor de veiligheid? Nergens staat te lezen dat het stadsdeel wat meer voorzieningen gaat treffen, integendeel. Coffeeshops worden gesloten en bekijk `t maar. Dus minder voor de burgers en wat meer voor zichzelf. Snap je wat ik bedoel?
Kijk om je heen, alles staat leeg! Alle krakers zijn weg. Maak er kunstenaars ateliers/winkeltjes galerie of wat. Amsterdam een soort eigen Monteparnasse. Moet je eens kijken hoe dat werkt!

Gezegd en geschreven.

Fr.H. Coenen

maandag

THÉ LAU, KLEZMER, SOUL en BERBER-THEATER OP BUURTFESTIVAL

'Blauw', of 'Iedereen is van de Wereld' van The Scene werder meegezongen door een hele generatie Nederlanders en Belgen die opgroeide in de jaren tachtig en negentig. Thé Lau, Spaarndammerbuurtbewoner en boegbeeld van The Scene, zal als solo-artiest met band op zondag 8 september te zien zijn op het jaarlijkse stadsdeelfestival Kijk Op De Wijk 2002, samen met de Amsterdam Klezmer Band, The Soul Survivers en Taz Nakht (Berber-muziektheater uit het Atlas-gebergte van Marokko).
Voor elk wat wils en dan het liefst 'uit de buurt'. De stadsdeelparty had vorig jaar de uit Engeland afkomstige legendarische folkrockgroep Fairport Convention als afsluiter van de manifestatie. De groep gaf een geweldig concert in volledige bezetting. Dit jaar is Thé Lau de grote klapper.De 50-jarige The bracht onlangs zijn eerste album onder eigen naam uit: De God Van Nederland.
Thé Lau woont tegenwoordig in Westerpark (niet het park maar het stadsdeel met dezelfde naam), maar werd in 1952 in kunstenaarsdorp Bergen NH geboren: "Destijds was Bergen heel deftig. Een dorp vol verwende ettertjes die zich zelf belangrijk voelden in het schijnsel van de kunstenaars".
Thé gaat naar het Gymnasium in Alkmaar. Vijftien jaar geworden ontdekt hij de muziek. Zijn eerste LP is van Trini Lopez. Drie jaar later verruilt hij Bergen voor Amsterdam en speelt in Neerlands Hoop Express en later met Jan de Hont in Music Garden voor hij in 1979 The Scene opricht. Het zal 10 jaar duren voor de doorbraak komt. Dat is begin 1990 met het album 'Blauw' en de hits 'Blauw', 'Rigoreus' en 'Iedereen is van de Wereld'. De groep ontvangt de eerste Edison en 'Blauw' wordt goud.
Thé houdt van optreden. "Op 't podium krijg ik het gevoel dat ik volledig mijzelf kan zijn". In 1992 verschijnt het album 'Open', de band krijgt haar tweede Edison en de BV Popprijs. In 1996 verschijnt 'Arena' als eerste Nederlandstalige album onder de vlag van het Island-label en wordt door critici gerekend tot het beste van de band. The Scene ontvangt een Gouden Harp.
Thé treedt in Februari 1996 een paar keer solo op in het Veem Theater, begeleid door Willem Ennes op de piano. Hij geniet van de aandacht die een doodstille zaal luisteraars heeft. "In een rockband is de stem het zwakste instrument. Ik herken veel in wat Nick Cave zei, namelijk dat-ie na jaren herrie het gevoel had niet meer met maar tegen zijn band te zingen."
De platenverkoop van The Scene loopt terug, er is een bezettingswisseling waarbij toetsenist Otto Cooymans wordt vervangen door Dante Oei - die inmiddels ook de solo-voorstellingen begeleidt. De CD 'Marlene' uit 1998 wordt wel gezien als het eerste officieuze solo-album van Thé en krijgt fantastische kritieken maar de singles 'Marlene' en 'Rivier' worden nauwelijks op de radio gedraaid. Niettemin ontvangt The Scene een Gouden Harp als oeuvre prijs.
Inmiddels krijgt Thé met z'n jaarlijkse solo-tournee steeds meer vaste grond onder de voeten. Begin 1999 brengt hij in eigen beheer een live-CD uit die exclusief bij voorstellingen te verkrijgen is. De CD bevat opnamen van recente concerten, kortweg 'Thé Lau -1998' geheten.
Begin 2000 verschijnt zijn verhalenbundel 'De Sterren van de Hemel' bij uitgeverij Vassallucci, gevolgd door een derde theaterprogramma (2000/2001). Ook The Scene pakt de draad weer op, met optredens en een nieuwe hitsingle, 'Helden'.
De groep krijgt een platina-plaat omdat er meer dan 100.000 exemplaren van 'Blauw' zijn verkocht. In September wordt het verzamelalbum 'Rauw, Hees, Teder' gelanceerd.
'Rauw, Hees, Teder' lijkt vooralsnog het laatste werk dat onder de vlag van The Scene op de markt is gebracht. De leden van de groep kunnen het niet eens worden over een volgende plaat.
In het najaar van 2001 begint Thé in eigen beheer aan de opnamen voor zijn eerste officiële album onder eigen naam. De platenmaatschappij van The Scene zag geen brood in deze nieuwe songs,Thé stuurde de ruwe mixen naar een aantal andere platenmaatschappijen. Er volgden tot zijn grote verbazing niet minder dan drie aanbiedingen. Met Sony werd uiteindelijk het contract getekend en begin dit jaar kwam de cd op de markt en ging de 'God van Nederland tour' van Thé Lau plus band op 29 april van start in de Brusselse Ancienne Belgique. Na deze zomer de Nederlandse en Belgische rockpodia en festivals te hebben afgestroopt zullen Thé Lau en band uiteindelijk op zondag 8 september op de stadsdeelfestival Kijk op de Wijk staan. Het programma van muziek, kunst, dans en theater rond het kantoor van de voormalige Westergasfabriek vindt dit jaar plaats. Politieke partijen en kunstenaars kunnen voor 25 euro een kraam huren bij de SVP Kunst Westerpark.
Heftige koppijn en ernstige misselijkheid door Westergasfabriek


Veel buurtbewoners hebben hoofdpijn en misselijkheid veroorzaakt door de gassen die vrijkomen bij de sanering van de gashouderfundamenten van de Westergasfabriek. Met name bij noordenwind in combinatie met warmer weer is de stank in stadsdeel Westerpark e.o. nauwelijks te harden.
Om de allerergste stank tegen te gaan staat er een enorme witte party-tent over een van de gashouders.Volgens in opdracht van het stadsdeel verrichtte metingen zouden omwonenden nog niet hebben blootgestaan aan ontoelaatbare concentraties.

In het geval dat u opnieuw ontsnappende gassen waarneemt: u kunt 24 uur per dag alarm slaan via de klachtentelefoon van de Milieudienst Amsterdam, 020-5513456. Tijdens kantooruren kunt u voor een goed gesprek over gevaarlijke gassen ook bellen met de stadsdeel-westergasfabriekstankcoordinator Saskia Steenbergen 5810427 saskia@westergasfabriek.nlInmiddels zijn er twee extra luchtfilteraars aangezet en is er een watersprenkelaar aangebracht in de witte party-tent. Op 19 juli, heeft de aannemer schuimrubber tussen de kieren van de tent gezet en de kieren aan de onderkant van de tent afgedekt.