dinsdag

Voor de goede orde der duidelijkheid;

Dr.D is NIET de ABO. De verwarring is begrijpelijk gezien het feit dat het door Dr.D is gepost. Echter dat is slechts een doorgeefluikfunctie. Deze manier werkt uitstekend om allerlei excessen te voorkomen zonder te censureren overigens. Zeker nu het Parool op de tocht staat en de Staatskrant haar financiele stadsdeelondersteuning moet gaan missen, groeit het weblog aan importantie.
Als U het prettig vindt om direct te reageren kunt U links op de hyperlink van het forum klikken. Ik hoop U hiermee voldoende te hebben geinformeerd,

vr.gr.

Dr.D

zondag

Reacties op straat naar aan leiding van:
" Navraag leerde mij dat de buurt bang is dat weggelopen allochtonen minderjarige jongeren hun intrek zullen nemen in de bouwsels. Vaak gebeurt zoiets op zondag omdat dan de buurtconcierge afwezig is."


De spontane reacties op straat
even op een rijtje :

- 'We hebben al zoveel inbraak overlast!'-

- 'Straks gaan ze er met ons grof vuil vandoor!'-

- 'Dit is eigen terrein! Wat doet U hier?!'-

- 'Man! Dat waren gewoon spelende kinderen!'-

- 'Het kan wel gifgrond zijn!'-

- 'Wie is Bartelema?'


ABO
(anoniem buurtonderzoeker)

Gegevens bekend bij red.
Inbox experience:

L.S.

Helaas kwam de uitnodiging om "Het Gat Van Bartlema" te bezoeken te laat binnen. Als buurtbewoner kan ik mij nog herinneren hoe op die bewuste zaterdagavond de boel explodeerde (plofte). Mijn oude tv sprong spontaan op een ander net en buren hingen over de ballustrade. Er was volop verwarring doch geen paniek. Was het nu in `95? Daar wil ik even vanaf zijn. Maar toen ik daarstraks eens polshoogte ging nemen bleek het met hekken afgeschermde terrein onder permanent politietoezicht te staan. Navraag leerde mij dat de buurt bang is dat weggelopen allochtonen minderjarige jongeren hun intrek zullen nemen in de bouwsels. Vaak gebeurt zoiets op zondag omdat dan de buurtconcierge afwezig is. Morgen zal ik de buurtconcierge wijzen op de woning in de van Boetzelaerstraat, daar hangt een affiche van het ADM festival van 1992!! Met zo weinig sociale controle is het goed mogelijk dat de bewoner ondertussen gemummificeerd is! Ook de voormalige snackbar en bovenliggende woningen op het van Boetzelaerplein zullen onder de loep worden genomen. Zo houden we de buurt leefbaar en blijft men bezig. Ja toch?
Ik dank U voor de aandacht,

Gerard van Leysden
Via de email:

Beste WestSide,

Men schrijft hier niet alleen negatief over het stadsdeel en haar bestuurders, zoals mevr. J.H. Kooistra-van Puffelen beweerd. Maar om nu het 'Kijk op de Wijk' spektakel een fantastisch evenement met voor elk wat wils te noemen heeft geen pas. De liefhebbers van Joodse muziek kwamen volop aan hun trekken met de Amsterdam Kletsmerband. Ook fans van The Scene-voorman The Lau wisten hun weg naar het Westerpark wel te vinden. Dat mevrouw Kooistra-van Puffelen de zanger die Rene Froger volgens haar gewoon deed verbleken niet kent, bewijst dat ze waarschijnlijk niet uit stadsdeel Westerpark komt. Dat was namelijk de zingende badmeester Marc van het Brediusbad. Vorige week nog zong hij de sterren van de hemel tijdens de braderie in de Spaarndammerstraat. Voor elk wat wils. Onze voormalige rijksgenoten in de West konden lekker draaien op de klanken van de SoulSurvivors. Maar wat was er voor de twee grootste groepen minderheden, de Turken en Marokanen, in stadsdeel Westerpark? Voor de Marokkanen was er wel iets geprogrammeerd. Niemand minder dan de geliefde zanger Ashraf en rapper Rid One. Maar hoe stonden die in het rijkelijk verspreidde programma vermeld? Als "MMS presenteert hun CD". Wie MMS is weet ik niet, maar rapper Rid One en zanger Ashraf werden bestormd toen ze hun CD uitdeelden. Helaas bleef het slechts bij 1 liedje. Waarom wordt zoiets zo cryptisch aangekondigd? Voor de Turken was er dit jaar niets. Dat het bier rijkelijk vloeide en er nergens een onvertogen woord viel is zeker te danken aan de massale aanwezigheid van de politie. Ik zag zelfs een allochtoons ogend knaapje in een politiejack lopen. Je zag overigens wel burgers met body guards.
R.W. Liedelmeijer